روانشناسی بالینی شامل بسیاری از اختلال های روانی افراد می شود و از آن جایی که این اختلال ها تاثیر مستقیمی در رفتار و زندگی افراد می گذارد به همین دلیل نیازمند تشخیص و درمان می باشند
باشند به عبارتی از آن جایی که روان انسان به عنوان بخش اصلی می باشد و مانند جسم نیازمند مراقبت هایی می باشد از این رو بهترین مشاور روانشناس در درمان آن ها نقش اصلی دارد تا کیفیت زندگی افراد را بهبود ببخشد . در این مطلب به معرفی برخی اختلال ها و مشکلاتی که می تواند در زندگی افراد تاثیر گذار باشد را معرفی می کنیم اما علاوه بر این اختلال ها برخی موارد نظیر کنترل خشم و عصبانیت ، بهبود بخشیدن مهارت های ارتباطی ، مشاوره شغلی ، ارتقا بخشیدن اطلاعات در خصوص مهارت های زندگی و .... همگی می توانند در جلسات مشاوره به میزان مطلوب جهت داشتن زندگی بهتر موثر باشند .
رویکرد های درمانی مورد استفاده شده در مرکز مشاوره چیست ؟
بهترین روانشناسان تهران در درمان اختلال های روانی از رویکرد های متفاوتی استفاده می کنند و بستگی به نوع اختلال و مشکلی که افراد دارند شیوه ی درمانی مناسب انتخاب می شود و آن رویکرد درمانی میتواند تاثیر مثبتی داشته باشد از رویکرد های درمانی مشهور در روانشناسی می توان به روانکاوی ، طرحواره درمانی ، رفتار درمانی ، سکس تراپی ، بازی درمانی ، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و ... اشاره کرد . همچنین استفاده از دستگاه هایی نظیر نوروفیدبک و بیوفیدبک در درمان بسیاری از مشکلات روانی و حتی بهبود و تمرکز حواس و ارتقا بخشیدن میزان موفقیت و ... برای کودکان و بزرگسالان سودمند خواهد بود .
متخصص روانشناس در کلینیک روانشناسی بالینی با استفاده از مصاحبه و همچنین با ارائه دادن تست هایی و انجام دادن این تست ها توسط افراد و تفسیر این تست ها توسط روانسنج و تحلیل آن ها توسط خود دکتر روانشناس اختلال مورد نظر شناسایی و تشخیص داده می شود و بر اساس تشخیص داده شده ، شیوه ی درمانی مناسب انتخاب شده و درمان آغاز می شود . استفاده از شیوه های درمانی گفته شده در بهبود کیفیت زندگی افراد تاثیر بسزایی دارد . از آن جایی که وجود هر اختلالی در هر فردی کوک ، نوجوان و یا بزرگسال به دیگر افراد خانواده و یا حتی جامعه تاثیر می گذارد از این رو اهمیت دادن به درمان اختلال های روانشناسی بالینی الزامی می باشد .
اختلال های بالینی رایج بین افراد چیست ؟
در این قسمت به معرفی اختلال های بالینی که در بین افراد به میزان زیادی قابل مشاهده است ، می پردازیم و می توان گفت که در صد بالایی از افراد جامعه و حتی دنیا با آن رو به رو هستند و ممکن است تحت درمان مشاوره و روانشناسی باشند که در زیر برخی از این اختلال ها را بیان می کنیم .
- استرس و اضطراب :
استرس نتیجه ی منفی اندیشی و استدلال های غلط که خالق این افکار ذهن خود افراد می باشد وجود استرس در مواجه شدن با برخی اتفاقات و محرک ها امری طبیعی می باشد ولی زمانی که زیاد و طولانی شود ، مشکلات بدنی و روانی ایجاد می کند . مطالعات انجام شده در این خصوص نشان می دهد که استرس حاد یا مزمن می تواند تاثیرات ناسالم مختلفی به جا بگذارد . برنامه های مدیریت استرس باید متناسب با نیاز ها ، نقاط قوت و محدودیت های فرد طراحی شوند .
اختلال های اضطرابی نظیر اضطراب جدایی ، سکوت بیمار گون ارادی ، فوبیا ، اختلال هراس اجتماعی ، ترس و یا هراس از مکان های عمومی ، حملات وحشت زدگی و یا پانیک ، اختلال اضطراب فراگیر از جزء اختلال های اضطرابی می باشند . تفکیک و تشخیص هر یک از اختلال های این دسته بر عهده ی مشاور روانشناس می باشد و با بررسی های دقیق صورت می گیرد و نباید به همه افراد بدون آگاهی برچسب این اختلال ها را به آن ها زد .
- افسردگی ، عصبانیت و خلقیات :
هر آدمی گهگاهی غمگین می شود و به دنبال تجارب نا خوشایند زندگی ، احساس غم و سوگ بر افراد حاکم می شود اما افسردگی بالینی ، با غم و غصه که فرد به آن افسردگی می گویند فرق دارد . غم و غصه موقتی می باشد و واکنش عادی به وضعیت های پر استرس می باشد اما افسردگی یک نوع اختلال خلقی شدید ، نافذ و طولانی می باشد که بدن و ذهن را تحت تاثیر قرار می دهد و در عملکرد شغلی ، تحصیلی ، اجتماعی و بدنی مشکلاتی را ایجاد می کند . از نشانه های افسردگی می توان به اختلال در خواب ، اشتها ، وزن ، انرژی ، تمرکز و کار کرد جنسی اشاره کرد . احساس گناه و بی ارزشی از موارد دیگری است که می توان به آن اشاره کرد از دست دادن لذت و انگیزه و در موارد شدید تر افکار خودکشی و حتی اقدام به خود کشی قابل مشاهده می باشد .
عصبانیت تجربه و هیجان شایعی می باشد و در پس بسیاری از اختلافات میان فردی ، شکست های شغلی و مشاجرات خانوادگی ، عصبانیت نهفته است . عصبانیت می تواند به خشم ، تنفر ، غضب منتهی شود . نحوه بروز دادن آن مهم است و انسان ها به شکل های مختلفی آن را بروز می دهند
هر آدمی گهگاه نوسان خلق پیدا می کند و دمدمی می شود . از لحاظ روانشناختی غیر ممکن و نامطلوب است که همیشه متعادل و با ثبات باشیم . انسان در طول روز خلقیات زیادی را تجربه می کند و ممکن است غمگین ، نگران ، متنفر ، ناکام و یا خوشحال و با نشاط باشد . نوسانات شدید و بی دلیل خلق از مشکلی که نیازمند درمان تخصصی می باشد خبر می دهد تشخیص اختلال دو قطبی و یا موارد دیگر می تواند باشد . تفکیک و جداسازی این اختلال ها نیازمند یک متخصص روانشناس خوب می باشد .
نویسنده : پریا موسوی
آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم
شماره تلفن :
22593216
22795735