یکی از تجربیات بسیار دردناک در زندگی از دست دادن یکی از نزدیکان یا دوستانی می باشد که او را بسیار دوست داشته ایم و وی را از دست داده ایم .
یکی از تجربیات بسیار دردناک در زندگی از دست دادن یکی از نزدیکان یا دوستانی می باشد که او را بسیار دوست داشته ایم و وی را از دست داده ایم . برخی از افراد آنچنان از تصور این مسئله درباره عزیزان خود دچار وحشت می شوند که نیاز دارند برای غلبه بر این ترس با یک دکتر وسواس صحبت نمایند . ترس از دست دادن عزیزان ترسی طبیعی می باشد زیرا ما دوست نداریم کسانی که برای ما عزیز هستند بمیرند . زندگی بدون عزیزان برای ما بسیار سخت و نا گوار می باشد اما ترس نا سالم برای از دست دادن عزیزان نوعی اضطراب رو به افزایش می باشد که تمام فکر فرد را متوجه خود کرده و احساس می کنیم بدون فرد مورد نظر دیگر نمی توانیم به زندگی ادامه دهیم . علائم اضراب در افرادی که ترس نا سالم نسبت به از دست دادن عزیزان شان دارند شامل : حملات هراس ، افکار غیر منطقی ، فشار عضلانی ، ترس در حال رشد ، ناراحتی معده و نشملات شدید در خواب و غذا می باشد .
مهمترین دلیل بروز ترس از دست دادن عزیزان
وقتی با فردی وابستگی و همبستگی زیادی وجود داشته باشد این ترس بروز می کند ، این وابستگی می تواند در نا خود آگاه فرد شکل گرفته باشد و فرد احساس کند بدون طرف مقابل در زندگی هیچ خواهد بود . این افراد در رابطه با طرف مقابل احساس مسئولیت شدیدی می کنند و تصور می کنند که مسئول شادی و مراقبت از طرف مقابل هستند . این وابستگی و همبستگی یک رابطه سالم نیست و باعث می شود فرد تمام قدرت خود را در نبود طرف مقابل از دست بدهد . در این شرایط فرد نیاز دارد تا کمک بیرونی دریافت کند . این کمک بیرونی می تواند استفاده از بهترین مشاور تلفنی ایران باشد که اعتماد به نفس فرد را بالا برده و احساسات خود را درک کند .
عوامل ایجاد کننده ترس از دست دادن عزیزان چیست ؟
- جنسیت : زنان و مردان هر دو ترس از دست دادن عزیزان را در دوره جوانی تجربه می کنند اما زنان معمولا این ترس را به صورت مجدد در دوره میانسالی احساس کرده و دچار فروپاشی عاطفی می گردند .
- سن : همان گونه که گفتین از ترس از دست دادن عزیزان در دوره جوانی زمانی شدت می گیرد ، طی تحقیقاتی که در بهترین مراکز روانشناسی انجام شده در سن 20 سالگی اوج بروز این ترس در آنها می باشد .
- داشتن والدینی با سن بالا : شاید والدینی که در سن بالا بچه دار می شوند در روند پیری خود برای ترک فرزندان و آینده آنها دچار وحشت شوند ، اما فرزندان این افراد ترس شدید تری نسبت به مرگ آنها و ادامه زندگی در نبود والدین ، دارند .
- درون گرایی : افراد درون گرا و کسانی که فروتن هستند بیشتر دچار ترس از دست دادن عزیزان خود می شوند . این افراد احتمالا به دلیل کمبود عزت به نفسی که دارند به نزدیکان خود وابسته تر هستند و اضطراب بالاتری را تجربه می کنند .
راه های مقابله با ترس از دست دادن عزیزان
مقاومت خود را افزایش دهید : چنانچه شما خود را آماده مقابله با مسئله ای مانند از دست دادن یک عزیز نکرده باشید ، زمان بروز اتفاق مشکلات شدید تر و اندوه زیاد تری را تجربه می کنند . برخی از راه های افزایش مقاومت می تواند نوشتن احساسات ، انجام فعالیت های هنری ، ورزش ، انجام فعالیت های مذهبی و توجه به موسیقی باشد . گریه کردن یکی از طبیعی ترین و سالم ترین راه های رهایی از غم و اندوه باشد .
تمرینات تنفسی : تمرینات تنفسی عمیق می تواند به کاهش واکنش های جسمی افراد کمک کرده و آرامش را به آنها باز گرداند . نشستن در یک مکان آرام و کشیدن نفس های عمیق و آهسته و تمرکز بر روی آن می توان به بهبود حال شما کمک زیادی کند .
تقویت عزت نفس و استقلال : تقویت عزت نفس در تمامی بخش های زندگی می تواند بسیار موثر باشد . حتی در روانشناسی قبل ازدواج به افرادی که دارای عزت نفس پایین هستند پیشنهاد می شود پیش از ازدواج عزت نفس خود را قویت کنند . عزت نفس بالا از فرد در مقابل مشکلات محافظت می کند که این مشکلات می تواند شامل ترس از دست دادن عزیزان نیز باشد . وقتی فرد دارای عزت نفس بالا و استقلال باشد می تواند برای ادامه زندگی پس از مرگ عزیز خود برنامه ریزی کرده و شرایط را برای خود راحت تر کند .
تعاملات خانوادگی را افزایش دهید : گذراندن وقت با عزیزانی که ترس از دست دادن آنها را دارید و ایجاد خاطرات مشترک و استفاده از تمام لحظات می تواند تحمل شما را در مقابل اضطراب از دست دادن عزیزان کاهش داده و وحدت مناسبی بین شما ایجاد کند .
ترس های خود را بنویسید : نوشتن ترس هایی که در اثر از دست دادن عزیزان در شما ایجاد می شود می تواند تا حد زیادی راه های مقابله با آن را برای شما تولید کرده و باعث آرامش شما گردد . زمانی که افراد به احساسات خود بها می دهند ترس ها کاهش یافته و فکر کردن به آنها کمتر می شود .
با یک مشاور صحبت کنید : یافتن فردی که در زمینه مشاوره غم و اندوه تخصص دارد در کاهش دادن به این احساس بسیار کار آمد است . مشاوران متخصص می توانند با استفاده از روش های تخصصی به افراد کمک کنند تا میزان ضرری که فرد به دلیل داشتن این احساس در خود دارد را کاهش دهند و فرد احساس کند در زمان بروز مشکل یک پشتیبان و کمک در دسترس دارند .
نویسنده : غزاله البهشتی
آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه جنوب ، نبش کوچه اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم .
شماره تلفن :
22593216
22795735