با افزایش روابط پیش از ازدواج در بین جوانان امروز یکی از مسائلی که برای آنها مطرح می شود ، گفتن یا نگفتن داشتن این روابط پیش از ازدواج برای خواستگار می باشد .
با افزایش روابط پیش از ازدواج در بین جوانان امروز یکی از مسائلی که برای آنها مطرح می شود ، گفتن یا نگفتن داشتن این روابط پیش از ازدواج برای خواستگار می باشد . گفتن روابط پیش از ازدواج از نظر مشاوره پیش از ازدواج می تواند تاثیرات زیادی بر روی روابط زناشویی زوجین بگذارد و این مسئله نگرانی های زیادی را برای جوانان ایجاد کرده ، برخی از افراد به دلیل ترس از دست دادن طرف مقابل از بیان روابط پیش از ازدواج خود به خواستگار شان خود داری می کنند و بدون آن که به عاقبت آن فکر کنند وارد رابطه زناشویی می شوند . زندگی مشترک یکی شدن زندگی دو فردی می باشد که تا دیروز هر کدام زندگی مستقل خود را داشته اند و برای زندگی خود به صورت فردی تصمیم می گرفته اند . کوچکترین مخفی کاری در زندگی مشترک ممکن است زوجین را با بحرانی بزرگ مواجه کند و زندگی مشترک آنها را به خطر اندازد .
در زندگی مشترک فرد نیاز دارد تا در کنار کسی زندگی کند که بیشترین اعتماد را به وی دارد و این یکی از مزایای ازدواج می باشد . در امر ازدواج داشتن صداقت مسئله ای بسیار ضروری می باشد و یک رابطه موفق و همراه با اعتماد نیاز به زیر بنایی به نام صداقت دارد . پیشنهاد بهترین مشاور روانشناس برای افرادی که احساس می کنند باید همه مسائل گذشته خود را برای طرف مقابل مطرح کنند این است که این افراد می توانند بدون گفتن جزئیات ، طرف مقابل را در جریان قرار دهند اما مسئله را نیز به صورت کامل باز نکنند . بیان روابط و مسائل پیش از ازدواج با جزئیات می تواند طرف مقابل را دچار حساسیت و عدم اعتماد بی جا کند . در نظر گرفتن شرایط طرف مقابل و شرایط خانوادگی خود و فردی که می خواهیم با وی ازدواج کنیم نیز بسیار ضروری می باشد و می تواند در تعیین کند مسئله را تا چه اندازه برای طرف مقابل باز کنیم . در این شرایط بهترین انتخاب کمک گرفتن از یک مشاور متخصص می باشد تا در این زمینه ما را یاری نماید . معمولا بیان اطلاعات در جلسات خواستگاری را می توان به مراحل زیر طبقه بندی کرد :
مرحله اول : در جلسه اول خواستگاری بهتر است اطلاعاتی رد و بدل شود که همه اطرافیان نیز از آن آگاهی دارند ، داشتن یک نامزدی بر هم خورده یا یک ازدواج نا موفق در این مرحله ضروری می باشد زیرا چنانچه در همان مرحله اول طرف مقابل با این موضوع مشکل داشته باشد ، نظر وی تغییر کرده و باعث ادامه و زحمت در مراحل بعدی نمی شود . بیان روابط پیش از ازدواج در مراحل اول ضرورتی ندارد اما می توانید در این مرحله اشاره ای به مسائل و راز هایی در خانواده کنید که چنانچه رابطه شما پیش رفت و اعتماد ایجاد شد به بیان آن بپردازید .
مرحله دوم : در مرحله بعدی که دختر و پسر نظر مثبت اولیه را نسبت به یکدیگر پیدا کرده اند و تصمیم گرفته اند رابطه را جلو تر ببرند بهتر است درباره ویژگی های شخصیتی خود بیشتر با یکدیگر صحبت کنند . معمولا متخصصین به کسانی که از طریق تلفن روانشناسان درباره باید هایی که باید بگویند و نباید ها سوال می کنند پیشنهاد می کنند ، تا درباره ویژگی های اخلاقی یا تجربیات نا خوشایند یا بدی که افراد در دوران گذشته داشته اند صحبت نکنند مگر آن که فرد دچار جرم یا خطایی شده باشد که در زندگی زناشویی آینده وی تاثیر داشته باشد ، در این شرایط می توان کم کم ذهن طرف مقابل را برای بیان مسئله آماده نمود .
مرحله سوم : در این مرحله سعی کنید ایرادات اخلاقی یا رفتاری خود را بیان کنید زیرا پنهان کردن این موضوعات باعث می شود تا زمینه برای یک رابطه صحیح مناسب نباشد و وقتی شما وارد زندگی مشترک شدید ، با مشکلات جدی رو به رو شوید و البته باید توجه کرد چنانچه طرف مقابل شما هم درباره ی مشکلات و ایرادات خود صحبت کرد با نگاه ترحم آمیز به وی ننگرید و با امید اصلاح مسئله ، دست به ندیده گرفتن موضوع نزنید .
مرحله چهارم : این مرحله مرحله ای اساسی می باشد که بهتر است افراد از یک متخصص در امروز ازدواج که در سایت هایی همچون سایت انتخاب نو معرفی شده اند استفاده کند تا درباره روابط پیش ازدواج برای طرف مقابل نکاتی را که نه به عنوان بیان تمام جزئیات باشد و نه طرف مقابل را در نا آگاهی کامل قرار دهد ، بیان کند . گفتن تمام جزئیات معمولا در این شرایط اصلا ضرورتی ندارد و تنها باعث ایجاد نگرانی و بدبینی طرف مقابل می شود .
مواردی که بیان آنها غیر ضروری می باشد
- خیانت در گذشته : چنانچه فرد درباره سابقه خیانت خود با فردی که قصد ازدواج با وی را دارد صحبت کند بی اعتمادی در طرف مقابل ایجاد می کند و هر چقدر هم شما از عملکرد خود در گذشته احساس پشیمانی کنید ، این مسئله به عنوان موضوعی که هرگز فراموش نمی شود باقی خواهد ماند .
- مورد تجاوز یا سوء استفاده قرار گرفتن در گذشته : گذشته هر کسی متعلق به خودش می باشد و بیان مسائلی که بر آینده زندگی زناشویی اثر گذار است و احساسات منفی برای همسر یا فرزند آینده تان به بار می آورد همچون تجاوز در دوران کودکی یا نوجوانی ، نیازی نیست بیان شود .
- روابط جنسی پیش از ازدواج : برای بیان این مسئله نمی توان یک الگوی کلی در نظر گرفتن و افراد با توجه به سابقه خانوادگی خود و طرف مقابل باید در این زمینه تصمیم بگیرند ، کمک گرفتن و مشورت با یک روانشناس در این شرایط بسیار کار آمد بوده و وی می تواند به شما کمک کند تا چه اندازه نیاز است طرف مقابل از روابط پیش از ازدواج شما آگاهی یابد .
نویسنده : غزاله البهشتی