امروزه طلاق و ازدواج مجدد متداول تر شده است ، افراد دیر تر ازدواج می کنند و دیر تر بچه دار می شوند
امروزه طلاق و ازدواج مجدد متداول تر شده است ، افراد دیر تر ازدواج می کنند و دیر تر بچه دار می شوند و حتی گاهی تصمیم به بچه دار نشدن می گیرند و به همین دلیل هر فردی برای موفقیت در رابطه اش باید نسبت به وظایف روانشناختی اش آگاه باشد . طبق نظر مشاورین قبل ازدواج با نگاه کردن به این که زوج چگونه وظایف روانشناختی خود را انجام می دهند می توان درباره ی سالم و ناسالم بودن رابطه ی زوجی و یا حد اقل درباره ی شناسایی موانع کنونی رابطه ی زوجین به قضاوت پرداخت .
اولین وظیفه :
استقلال روانشناختی و ایجاد روابط جدید با خانواده های اصلی :
این مورد شرط لازم زوجین برای همراه شدن با یکدیگر در مسیر زندگی و جدا شدن از خانواده ی اصلی و در عین حال حفظ روابط سالم خود با آن ها است . زوج ها باید در کنار رابطه ی زوجی ، با خانواده ی اصلی خود نیز ارتباط داشته باشند .
دومین وظیفه :
شکل دادن به هویت زناشویی برای زوج و با هم بودن در مقابل خود محوری :
هنگامی که شخص در رابطه ی زوجی ، علایق خود محورانه ی خود را رها می کند و بر مفاهیمی مثل همسر خوب بودن و منصفانه رفتار کردن تاکید دارد ، آن گاه بستر صمیمیت و رابطه ی دوستانه شکوفا می شود . نزدیکی مستلزم این است که زوج در دسترس یکدیگر باشند و خود محوری را برای گسترش هویت ما کنار بگذارند . در چرخه ی رابطه ، قطعا فراز و نشیب هایی وجود دارد که زوج ها برای داشتن رابطه ای خوب باید با حفظ فردیت خود به آن ها بپردازند .
سومین وظیفه :
ایجاد هویت جنسی زوجی :
هویت جنسی به فراوانی ، شدت رابطه ی جنسی و در دسترس بودن همسر برای ابراز احساسات جنسی گفته می شود . این وظیفه ، زمان و مکانی را برای فارغ شدن از استرس های زندگی فراهم می کند . زوج باید بعد از ازدواج به موضوعات مرتبط با رابطه ی جنسی بپردازند . زوج باید قادر باشد تعادلی بین نیاز به رابطه ی جنسی و صمیمیت را در رابطه ی خود بر قرار سازد .
چهارمین وظیفه :
ازدواج به عنوان مکان امن و پرورش دهنده :
طبق نظر مشاوران بهترین کلینیک روانشناسی رابطه ی زوجی بستری برای بروز دادن نا کامی ها ، تلاش ها ، موفقیت ها و ترس های زن و شوهر در یک جو سرشار از مراقبت و حمایت فراهم می کند . هر زن و شوهر باید در زمان های توام با استرس در دسترس یکدیگر باشند و این بسیار اهمیت دارد . زیرا افرادی که نیاز به مراقبت و پرورش را در رابطه ی خود دریافت نمی کنند ممکن است به رابطه ی نا مشروع کشیده شوند و یا این که بیشتر وقت خود را برای کار ، دوستان ، خانواده ی اصلی و یا اوقات فراغتی که همسر در آن حضور ندارد صرف کنند .
پنجمین وظیفه :
والد بودن :
بر اساس مطالعات مشاوران خانواده ایرانی زمانی که زوجین تصمیم به بچه دار شدن می گیرند ، علاوه بر این که فضای روانشناختی را برای پرورش فرزند در رابطه ی زوجی خود گسترش دهند از رابطه ی خود مراقبت کنند . در این شرایط انعطاف پذیری ضروری می باشد . زیرا با اضافه شدن فرزند زندگی مشترک دستخوش تغییرات اساسی قرار می گیرد . وظیفه ی زن و شوهر این است که قابلیت و انعطاف پذیری خود را گسترش دهند و از پرداختن به یک نقش خودداری کنند .
ششمین وظیفه :
ایجاد رابطه ی پر شور و جذاب :
ارزش ازدواج به زنده نگه داشتن رابطه با تجربه های تازه و جذاب می باشد . ازدواج خوب یکنواخت نیست ، بلکه به شور و هیجان ومیل نیاز دارد و این تجربه ها بخشی از خاطرات مشترک را تشکیل می دهد که زوج هنگام رویارویی با استرس و مشکلات زندگی با یاد آوری این زمان های لذت بخش به حفظ سلامت رابطه ی خود می پردازند .
هفتمین وظیفه :
حفظ رابطه :
طبق مطالعات روانشناسی آنلاین با طراوت نگه داشتن عشق به این معنا است که هر زوج با نگه داشتن شور و شوق که اوایل رابطه نسبت به همسرش داشت ، با گذشت زمان از چگونگی رشد و تغییرات این شور و شوق آگاه است و اهمیت دارد که زوج خصوصیاتی را که به سمت یکدیگر کشانده را یاد آوری کند و دیدگاه خود را در قبال خصوصیات خاص و منحصر به فرد یکدیگر حفظ کند . این خصوصیات باید به عنوان قابلیت های فردی و بخشی از هدیه ای که رابطه ی آن ها را برای دراز مدت حفظ و پربار می سازد ، در نظر گرفته می شود .
نویسنده : پریا موسوی
تلفن :
22593216
22795735
آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم