فیلم ها تاثیرات زیادی را بر روی سلامت روان ما انسان ها دارد .
فیلم ها تاثیرات زیادی را بر روی سلامت روان ما انسان ها دارد . طبق نظر مشاوران در واقع به کمک آن فیلم ها می توان به این نتیجه رسید که با افراد ارتباط واقعی یا حتی خیالی بر قرار کرد و از بعد شخصی ، متوجه می شویم که افراد زیادی وجود دارند که مشابه ما فکر می کنند و درگیر موضوعات مشابه هستند و بعد دیگر این که به ما یاد می دهد که چگونه می توان افراد متفاوت با خود را بهتر درک کرد و حتی دلیل رفتار های خود خواهانه را متوجه شد .
چگونه فیلم ها به افراد کمک خواهد کرد ؟
بر اساس مشاوره قبل ازدواج تماشای فیلم می تواند به ما کمک کند که علاوه بر داشتن حس بهتر ، خلق خود را بهبود ببخشیم . و نشانه های مربوط با اختلالات روانی را در خود کاهش داده و رفتار های پرخاشگرانه را تغییر دهیم ، و نسبت به خودمان آگاهی بیشتری پیدا کنیم و در ارتباط با دیگران ، به طور موثر عمل کنیم . در واقع به این روش به التیام بخشیدن مشکلات روانی و رشد شخصی استفاده می شود .
تحقیقاتی که در این زمینه افراد مختلف انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که مطالعه ی فیلم ها و پیام های درونی و اسرار امیز آن ها ، ما را قدرتمند می سازد و به ما کمک می کند تا به بینش و خود آگاهی برسیم و علاوه بر درک خود به نوعی درون نگری نیز بپردازیم . رسانه ها با تصاویر و پیام های مثبت می تواند ما را به سمت بهتر شدن و کمک به دیگران و اجتماعی شدن ترغیب کند .
مطالعه ای نشان می دهد که فیلم های معنا دار در مقایسه با فیلم های صرفا سرگرم کننده ، ارزش های نوع دوستانه ی بیشتری را به نمایش می گذارند . مردم معمولا با تماشای فیلم های ارزشی ، احساس بهتری دارند و حتی به سمت مهربان بودن و کمک به همنوعان گرایش بیشتری پیدا می کنند . فیلم های با معنا ارزشمندی ، عشق ، مهربانی و ارتباط و احساس نزدیکی و تمایل به صمیمیت نسبت به دوستان ، خانواده و همچنین گرایش به جنبه های معنوی و متعالی زندگی ترغیب می نمایند . و این فیلم ها افراد را به خیر خواهی ، و نیکوکاری در قبال هم تشویق می کند . حتی اگر آن ها از این امر آگاه نباشند و این تاثیر ناخود آگاه باشد علاوه بر موارد گفته شده مطالعات نشان می دهد که تماشای فیلم ها بهطور قابل توجهی در کاهش اضطراب نوجوانان تاثیر دارد .
طبق نظر مشاورین خانواده سینما درمانی به طور کلی می تواند زیر مجموعه ای از زفتار درمانی شناختی باشد . این شیوه که بر تغییر رفتار ها و الگوهای فکری منفی تمرکز دارد و همچنین تاثیر مثبتی بر هیجانات داشته و مسیر مناسبی را برای بهبود مشکلات روانی ایجاد می کند . و روش دیگر رفتار درمانی دیالکتیکی که در آن به مردم کمک می کند تا مهارت ها و راهبرد های جدیدی را یاد بگیرند که به رشد زندگی ارزشمند ان ها کمک می کند . این مهارت ها شامل مهارت های خود اگاهی ، تنظیم هیجان ، تحمل پریشانی و اثر بخشی بین فردی است .
تماشای فیلم های تاسف اور و اندوهناک به فرد کمک می کند تا گریه کند و کمتر احساس تنهایی کند و این فیلم ها یاداوری می کند که خیلی ها مشکلات حاد تر از مشکلات او دارند و با دیدن افراد شجاع تشویق می شد اگر که افراد به خندیدن و گریه کردن نیاز دارند اما چیزی در درونتان است که مانع می شود و یا شاید نگران این باشید که اجازه ندارید شادی و اندوه خود را در حضور ابراز کنید . بنابراین به خودتان را این فرصت را بدهید که در محیط امن و ارام خانه در حین تماشای فیلم ، این حس ها را تجربه کنید .
بر اساس گفته ی مشاوران مراکز مشاوره خوب اما هشدار هایی نیز در این زمینه باید بیان کنیم که اگر نگران هستید برخی از فیلم ها موجب بازسازی تصاویر وقایع خاصی از زندگی و تجارب شما شود ، لازم است قبل از تماشای فیلم حتما درباره ی آن به خوبی تحقیق کنید و از مناسب بودن آن مطوئن شوید . برخی از فیلم ها بیشتر از آن که فکر کنید می تواند حال شما را بد کند . به همین دلیل برای داشتن اثر مثبت باید فیلم هایی با محتوای مناسب را پیدا کنید . و زمانی که این فیلم مناسب را پیدا کردید به خودتان اجازه ی بروز عواطف و هیجانات را بدهید و این احساسات را لمس و بخش های مختلف وجودتان را درک کنید .
نویسنده : پریا موسوی
تلفن :
22593216
22795735
آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم