کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو
آدرس: تهران، بلوار کاوه، بالاتر از دولت، نبش اخلاقی غربی، پ29، واحد6 ، ط3
تلفن: 22593216
ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره
مشاوره ازدواج
مشاوره خانواده
مشاوره کودکان
مشاوره نوجوانان
مشاوره فردی
مشاوره تحصیلی
مشاوره شغلی
مشاوره طلاق
مشاوره خیانت
درمان افسردگی
درمان وسواس
درمان اضطراب
درمان استرس
روانپزشکی
روانکاوی
نوروفیدبک
بیوفیدبک یا بایوفیدبک
کارگاه روانشناسی
تور روانشناسی

بایگانی

درباره‌ی تاثیر طلاق بر خانواده پژوهش های بسیاری صورت گرفته است

درباره‌ی تاثیر طلاق بر خانواده پژوهش های بسیاری صورت گرفته است برخی از مشاور روانشناس ایرانیان ذکر کرده اند که کودکان و بزرگسالان بعد از طلاق با مشکلات انطباقی شدید و طولانی مدت مواجه خواهند شد که برخی از آن ها با گذشت زمان بیشتر می شود. طبق تحقیقات به نتایجی رسیده اند که عبارت است از:

1)طلاق یک واقعه استرس زا است.

2)طلاق به طور معنا داری به سطوح بالاتر مشکلات انطباقی و سلامت روانی در بین کودکان منجر می شود.

3)اغلب کودکان در طول زمان از انعطاف پذیری کافی برای سازگاری با فرایند طلاق برخوردارند.

4)کودکانی که والدین آن ها طلاق گرفته اند، ناراحتی، درد، خاطرات غمگین و پریشانی بیشتری را گزارش می کنند.

5) الگوی تعاملی خانواده ها پس از طلاق به شدت فرایند سازگاری کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد.

نه فقط افراد در پاسخ به طلاق با یکدیگر تفاوت دارند، بلکه به لحاظ دیدگاه نسبت به طلاق نیز با یکدیگر متفاوت هستند. هر کدام از اعضای خانواده ، زندگی خانوادگی را به گونه ای متفاوت درک، تفسیر و تعریف می کنند. بنابراین یک واقعیت واحد برای خانواده وجود ندارد، بلکه واقعیت ها چندگانه، پیچیده و مبهم هستند. برای درک بهتر طلاق لازم است دیدگاه تمام اعضای خانواده را نسبت به پیشینه خانواده، واقعیت اکنون، پیامد های طلاق، روابط افراد و تجارب آن ها بررسی کرد.

بر اساس گفته‌ی بهترین روانشناس خانواده افرادی که طلاق گرفته اند، بیان می کنند که با عدم درک خانواده و دوستان مواجه نشده اند اما باز هم آن ها برخی دوستان خود را از دست داده اند و فکر می کنند که دیگران اگر از این قضیه مطلع شوند، آن ها را سرزنش می کنند. به این سبب بسیاری از افراد که طلاق می گیرند مایل هستند توجیه های زیادی برای خود و دیگران عنوان کنند. عدم درک جامعه از طلاق برای زنان و مردان متفاوت است . زنانی که فرزند دارند در مقایسه با زنانی که فرزند ندارند، بعد از طلاق با عدم پذیرش بیشتر مواجه هستند.

پیامد های اقتصادی:

بر اساس مطالعات روانشناسی قبل ازدواج زنان بیشتر از مردان در معرض تبعات اقتصادی پس از طلاق قرار دارند. به طور کلی وضعیت مالی زنان و کودکان آن ها بعد از طلاق به شدت تحت تاثیر وضعیت مالی قبل از طلاق قرار دارد، در حالی که مردان اغلب بعد از طلاق موقعیت مالی بهتری خواهند داشت. از آن جایی که اغلب بعد از طلاق مسئولیت کودکان بیشتر با مادر است، فشار مالی ناشی از طلاق بیشتر گریبان گیر مادر می باشد. سنگین تر شدن مسئولیت زنان بعد از طلاق بر پیشرفت تحصیلی و فرصت های شغلی آن ها تاثیر گذار است. بسیاری از زنانی که بعد از طلاق مسئولیت فرزند را به عهده دارند مجبورند ساعت های کاری را کاهش دهند و بیشتر به امور مربوط به فرزندان و خانه رسیدگی کنند و این مسئله شرایط سخت تری را ایجاد می کند. از سوی دیگر پدران بعد از طلاق هزینه فرزندان را به عهده نمی گیرند و یا به صورت منظم عهده دار آن می شوند. در نتیجه مشکلاتی را ایجاد می کند.

در امد پایین زنان به دلیل تفاوت در فرصت های شغلی زنان و مردان موجب تشدید مشکلات مالی آن ها بعد از طلاق می شود.

سازگاری روانی:

به طور معمول وضعیت روانی و تغییرات فرد بعد از طلاق را به عنوان عواقب می دانند. ولی آیا نتیجه طلاق بوده و یا ممکن است نتیجه دعواهای طولانی مدت، همسر آزاری، زندگی زناشویی نا مطلوب یا مجموعه ای از مشکلات پیش از طلاق باشد. افرادی که قبل از طلاق وضعیت سازگاری بهتری داشته اند بعد از آن مشکلات انطباقی و خشم و نا کار امدی کمتری را گزارش کرده اند. همچنین زوج هایی که قبل از طلاق در پرورش کودک همکاری بیشتری با یکدیگر دارند و از توان تصمیم گیری بهتری برخوردارند بعد از طلاق نیز در پرورش کودکان خود مشارکت بیشتری دارند. زنان و مردانی که بعد از طلاق دوباره ازدواج می کنند وضعیت روانی و انطباقی بهتری در مقایسه با کسانی که روابطی با جنس مخالف ندارند، خواهند داشت. در این شرایط مردان بهتر می توانند با روابط جدید کنار بیایند و با ایجاد یک رابطه جدید، راحت تر رابطه قبلی را فراموش می کنند در حالی که زنان در رابطه ی جدید بیشتر در معرض خطر آسیب قرار دارند و تجربه های سخت گذشته را بیشتر به خاطر می اورند

سازگاری کودکان:

طبق نظر مشاوران مطب روانشناسی ایران اغلب کودکان حدود یک تا دو سال بعد از طلاق به سازگاری با این مسئله دست می یابند. و این زمانی است که مسائل قانونی پایان می یابد و ارتباط کودک با والدین مشخص می شود. مسائلی که به عنوان عوامل محاقظت کننده از کودکان در براب طلاق محسوب می شوند تمکن مالی و نداشتن مشکلات اقتصادی خانواده، ارتباط خوب با هر دو والد، نبودن مشکلات و تعارض های خانوادگی و سازگاری کودک قبل از طلاق را شامل می شود .

نویسنده : پریا موسوی

تلفن :          

22593216

22795735

آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی