موضوع سلامت روان ازدغدغه های اصلی این روز های افراد و متخصصان میباشد.
موضوع سلامت روان ازدغدغه های اصلی این روز های افراد و متخصصان میباشد. طبق نظر دکتر مشاور روانشناس پژوهش های مختلف نشان میدهد که ناراحتی های فکری و یا عاطفی می توانند ریشه و علت مشکلات و ناتوانی های جسمی باشند، به طور مثال ، دلهره ها و ناراحتی های فکری می تواند عامل بسیاری از بیماری ها باشد. و می توان گفت که تندرستی سه بعد دارد: جسمی، روانی و اجتماعی و این سه بعد در یکدیگر تاثیر متقابل دارند. به همین دلیل اهمیت به هر کدام از معیار ها در جهت حفظ سلامتی در هر یک از ابعاد برای هر فردی لازم است.
هشت مورد زیر به عنوان معیار های سلامت روان معرفی شده است که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
احساس هویت:
بر اساس مطالعات مشاوره خانواده ها خوب فرد دارای سلامت روان از خود خبر دارد و می داند که چگونه بوده، حالا چگونه است و چگونه خواهد شد. و البته این که چگونه باید باشد. و در واقع نسبت به وضعیت خود در بیشتر مواقع واقع بین و منطقی و آگاه است . به این صورت که توانایی ها، محدودیت ها و نواقص خود را میشناسد و خود را پایین تر و یا بیشتر از آن چه که است، ارزیابی نمیکندو در واقع این احساس هویت به خودش اطمینان میدهد و کمک می کند که در زمینههای شغلی، اجتماعی، تحصیلی، روابط و ازدواج موثر عمل کند.
شناخت استعدادها:
فرد دارای سلامت روان سعی دارد که استعداد های خودش را بشناسد و از آن ها استفاده کند و شکوفا سازد و اگر در کاری موفق نشود پایان کار نمی داند بلکه به دنبال راهی دیگر برای پیشرفت و کمال خواهد بود. و به دنبال اجبار و تایید دیگران نیست و خودش آگاهانه در این مسیر قرار داد.
استقلال:
فرد دارای سلامت روان از تمامی فرصت ها و امکانات برای استفاده از استعدادهایش به کار می گیرد و خود را وابسته به دیگران نمی بیند و نسبت به محیط احساس استقلال می کند و به محیط وابسته نیست و در جهت تکامل و رشد خود در جهت کمال تمام تلاش خود را می کند.
رابطه اجتماعی سالم:
طبق مطالعات روانشناسی ازدواج خوب فرد دارای سلامت روان توانایی ابراز محبت، همدلی و احترام به خانواده و دوستان و .... را دارد و چنین فردی همواره به دنبال ابراز محبت به دیگران است و آن را در ارتباطات خود از اطرافیانش دریغ نمی کند و همواره آن را ابراز می کند. در نتیجه در ارتباطات خود موفق خواهد بود و بسیاری از مشکلات را تجربه نخواهد کرد.
امنیت عاطفی:
ویژگی شخصیت سالم چند خصوصیت را به همراه دارد که عمده ترین آن پیرفتن خود است . شخصیت های سالم همه ی نقاط ضعف و کاستی های خود را می شناسند و آن ها را قبول می کنند. و با فراز و نشیب های زندگی مواجه می شود و آن ها را تحمل می کند و تسلیم آن ها نمی شود. و شیوه های مختلفی را به کار می گیرند تا ناکامی کمتری را تجربه کنند.
ادراک واقع بینانه:
فرد سالم به جهان دیدگاه عینی دارد و بر پایه ی ادراک و تجربه شخصی همه مردمان و تمام موثعیت ها را خوب یا بد نمی پندارد و واقعیت را انگونه که هست می پذیرد.
مهارت ها:
آلپورت از روانشناسان مشهور به اهمیت کار تاکید داشت و ر این راه فرد سالم به دنبال پژوهش مهارت ها و توانایی های خاص است. یعنی رسیدن به سطحی از شایستگی. وجود مهارت ها به تنهایی کافی نیست و باید آن ها را به شکل مشتاقانه و متعهدانه به کار ببرد و از آن ها استفاده کند و در واقع با احساس مسئولیت تداوم مثبت زندگی پیوند دارد.
بهداشت روان چه شاخص هایی دارد؟
طبق نظر روانشناسان مطب های روانشناسی افراد دارای بهداشت روان توان برقراری ارتباط با دیگران، داشتن عواطف و احساسات متعادل، داشتن اعتماد به نفس و احساس کفایت در خود، احساس امنیت و ارامش خاطر ، احترام به خود و دیگران، خود کنترلی و رضایتمندی و خرسندی می باشد. افراد دارای سلامت روان معمولا احساس آرامش دارند و احساس امنیت می کنند. و توانایی های خود را در حد واقعی ارزیابی می کند و به خود احترام می گذارند و کمبود های خود را می پذیرند و همچنین به دیگران نیز احترام می گذارند و دیگران را دوست دارند و توانایی ابراز علاقه را دارند و همچنین می توانند نیاز های خود را بر آورده سازند و برای دشواری هایی که در زندگی آن ها پیش می آید راه حلی پیدا کنند. انعطاف پیر هستند و زندگی خود را به خاطر ترس، خشم، عشق یا گناه پریشان نمی کنند و نسبت به هدف هایشان مسئولیت پذیر هستند. اگر که درگیر مشکلاتی هستید که توانایی حل آن ها را ندارید و بهداشت روان شما را تحت تاثیر قرار می دهد حتما با متخصصان در این زمینه مشورت کنند.
نویسنده : پریا موسوی
تلفن :
22593216
22795735
آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم