کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو
آدرس: تهران، بلوار کاوه، بالاتر از دولت، نبش اخلاقی غربی، پ29، واحد6 ، ط3
تلفن: 22593216
ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره
مشاوره ازدواج
مشاوره خانواده
مشاوره کودکان
مشاوره نوجوانان
مشاوره فردی
مشاوره تحصیلی
مشاوره شغلی
مشاوره طلاق
مشاوره خیانت
درمان افسردگی
درمان وسواس
درمان اضطراب
درمان استرس
روانپزشکی
روانکاوی
نوروفیدبک
بیوفیدبک یا بایوفیدبک
کارگاه روانشناسی
تور روانشناسی

بایگانی

شایع ترین زخم عاطفی، طرد شدن است که در طول زندگی با آن‌ها مواجه می‌شویم و مجبور به تحمل آن‌ها هستیم.

شایع ترین زخم عاطفی، طرد شدن است که در طول زندگی با آن‌ها مواجه می‌شویم و مجبور به تحمل آن‌ها هستیم. برای مثال در مدرسه از جمع دوستان حذف شده، و یا به مهمانی دعوت نشده ایم و یا مورد طعنه و آزار اطرافیانمان قرار گرفتیم. و این از کودکی تا بزرگسالی همراه ما می‌باشد. طرد شدن از سوی دیگران باعث زخم شدن احساساتمان می‌شود ولی گاهی به قدری شدید است که زخم های روانی را ایجاد می‌کند.

طرد شدن چه زخم هایی را ایجاد می‌کند؟

طبق نظر بهترین روانشناس ایرانی طرد شدن 4 زخم روانی متفاوت را ایجاد می‌کند و با گذشت زمان بهبود می‌یابد، اما اگر همین زخم ها به موقع درمان نشوند عوارض عمیقی را در روان ما ایجاد خواهند کرد . طرد عاطفی روان و فکر انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. او را غرق در خشم و غضب می‌کند، اعتماد به نفس و عزت نفس او را از بین می‌برد و احساس وابستگی اش را نا پایدار می‌سازد.

چرا طرد شدن های پیش پا افتاده هم آزاردهنده است؟

پاسخ این سوال به گذشته تکاملی ما مربوط می شود. انسان موجودی اجتماعی می باشد. طرد شدن از قبیله یا گروه در گذشته به معنای از دست دادن دسترسی به غذا، محافظت و ... بود. طرد شدن توسط دیگران در گذشته شرایط دشواری را ایجاد می‌کرد و از همان زمان، مغز یک سیستم هشدار برای چنین وضعی ایجاد کرده است. بخشی از مغز که در زمان طرد شدن، فعال می‌شود، همان بخشی است که هنگام بروز درد جسمی فعالیت می‌کند.

طرد شدن بر توانایی ما در استفاده از منطق و تفکر تاثیر گذار است. آسیب ناشی از طرد شدن در روابط عاطفی، به خصوص زمانی که عقل را وارد قضاوت هایمان می‌کنیم، شدت بیشتری دارد. این آسیب حتی پیش از ایجاد یک رابطه و یا در اوایل رابطه، شدید است.

خشم و پرخاشگری:

بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج ایرانیان طرد شدن، باعث عصبانیت و انگیزه های تهاجمی نسبت به افرادی می‌شود که ما را طرد کرده اند، همچنین باعث ایجاد احساس قدرتمند حمله می‌گردد. طرد شدن و پرخاشگری رابطه‌ی مستقیم و تنگاتنگی با یکدیگر دارند و تشخیص این مسئله که درد ناشی از طرد شدن می‌تواند باعث بروز رفتارهایی گردد که هرگز انجام نمی‌دهیم، دارای اهمیت است.

عزت نفس آسیب دیده:

تجربه‌ طرد شدن به صورت مکرر، به شدت عزت نفس را تضعیف می‌کند. یادآوری تجربه طرد شدن، برای از بین رفتن عزت نفس کفایت می‌کند. این روند، فقط به پایین آوردن عزت نفس خلاصه نمی‌شود. همه‌ی ما معمولا در هنگام ناکامی، طرد شدن را با سرزنش، مقصر دانستن و انتقاد شدید از خودمان در هم می‌آمیزیم. هر چند این مورد متداول است اما باعث زخم هایی می‌شود و تاثیر ناتوان کننده به سلامت روان دارد. مقصر دانستن خود و سرزنش مداوم، فقط درد هایمان را بیش تر می‌کند و به عزت نفسمان آسیب شدیدی می‌زند.

تهدید نیاز به وابستگی:

یکی از دلایل آسیب پذیر بودن عزت نفس در برابر طرد شدن، احساس نیاز به پذیرش، توسط دیگران است. در چنین مواقعی اگر روابط حمایتی، برای مدت زمان طولانی برآورده نشود، تاثیر مخربی بر سلامت جسمی و روانی انسان خواهد داشت.

راه های درمان زخم طرد شدن چیست؟

مدیریت انتقاد از خود:

برای شناخت اشتباهات گذشته و اجتناب از ارتکاب آن ها، بررسی رفتارهای شخصی در مسئله طرد شدن دارای اهمیت است. اما این بررسی باید به درستی و دقت صورت پذیرد. در بیشتر اوقات ما برای درک اشتباهات گذشته منجر به شخصی سازی بیش از حد یا تعمیم افراطی می‌شود و یا باعث بروز خود انتقامی می‌گردد. پیدا کردن انواع نقص های شخصیتی، جسمی و ظاهری و رفتاری بی آن که ضرورتی داشته باشند، درد ها را عمیق تر و غیر قابل تحمل تر خواهد کرد. از این رو، هنگام ارزیابی نقش خود در یک تجربه طرد، بهتر است نسبت به خود مهربان و با عطوفت باشیم.

احیای ارزش شخصی:

یکی از بهترین روش ها برای کاهش آسیب و تقویت مجدد اعتماد به نفس، یاد آوری جنبه های مهم شخصیتی است، جنبه‌هایی که دیگران آن را ارزشمند و مطلوب می‌دانند. برای این کار می توانید پنج صفت که برای خودتان ارزشمند است را یادداشت کنید اختصاص دادن فکر و زمان برای خصوصیاتی که برایتان اهمیت دارد، بسیار مهم است.

بهبود یا ترمیم ارتباطات اجتماعی:

طبق نظر روانشناس خانواده خوب تهران رنج ناشی از طرد ، باعث ایجاد تردید در تعامل با دیگران می‌شود. باید تلاش کنیم که بر این ترس غلبه کنیم، انواع حمایت می تواند استرس ما را کاهش دهد . این مسئله سبب یادآوری فوری روابط می‌شود و به نوبه‌ی خود می‌تواند به بازیابی احساس وابستگی از دست رفته کمک کند

زمان مراجعه به متخصص:

اگر به شدت از طرد شدن، رنج می‌برید، و یا اگر در طولانی مدت، طرد مزمن را تجربه کرده اید، بهتر است از یک مشاور در مطب تخصصی روانشناسی کمک و راهنمایی دریافت نمایید و درمان های لازم جهت بهبود روان و سلامت روان کسب نمایید.

نویسنده : پریا موسوی

تلفن :          

22593216

22795735

آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی