کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو
آدرس: تهران، بلوار کاوه، بالاتر از دولت، نبش اخلاقی غربی، پ29، واحد6 ، ط3
تلفن: 22593216
ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره
مشاوره ازدواج
مشاوره خانواده
مشاوره کودکان
مشاوره نوجوانان
مشاوره فردی
مشاوره تحصیلی
مشاوره شغلی
مشاوره طلاق
مشاوره خیانت
درمان افسردگی
درمان وسواس
درمان اضطراب
درمان استرس
روانپزشکی
روانکاوی
نوروفیدبک
بیوفیدبک یا بایوفیدبک
کارگاه روانشناسی
تور روانشناسی

بایگانی

تله های زندگی به شدت زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهند زیرا که بر چگونگی اندیشیدن، احساسات . اعمال ما تاثیر می گذارند

تله های زندگی به شدت زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهند زیرا که بر چگونگی اندیشیدن، احساسات . اعمال ما تاثیر می گذارند و افراد به شیوه های مختلفی با تله های خود کنار می آیند و این نشان می دهد که چرا کودکانی که در محیط یکسانی بزرگ شده اند می توانند بسیار با یکدیگر تفاوت داشته باشند. هر چند بخشی از این مسئله به تفاوت خلق و خوی ما در هنگام تولد مرتبط است و گاهی به سوی وحشت، فعالیت، اجتماعی و یا خجالتی بودن گرایش داریم. خلق و خوی ما ما را به جهات خاصی هدایت می کند و گاهی دلیل چنین امری این است که ما والدین مختلفی را برای تقلید رفتارشان انتخاب می کنیم.

براساس مطالعات مشاوره روانشناس 3 راه متفاوت برای مقابله با تله های زندگی وجود دارد که شامل تسلیم، فرار یا اجتناب و جبران افراطی می باشد.

تسلیم:

زمانی که تسلیم می شویم، دیدگاه خود نسبت به شرایط را، در راستای تایید تله ای که گرفتار آن هستیم، به هم می ریزیم. زمانی که طرحواره ما فعال می شود با حس شدیدی واکنش نشان می دهیم . شریک عاطفی را انتخاب می کنیم و با او وارد موقعیت هایی می شویم که تله ای را که در آن گرفتار آمده ایم تشدید می کنند. زمانی که تسلیم می شویم، مدام به تفسیر غلط و تعبیر اشتباه از افراد و رخداد ها می پردازیم . آن هم به روشی که به حفظ طرحواره منجر می شود. ما به روش های مختلفی که با ما رفتار شده و با آن ها بزرگ شده ایم، عادت می کنیم. اگر در خانواده ای بزرگ شده ایم که در آن بد رفتاری ، نادیده گرفته شدن، فریاد کشیدن، مورد انتقاد قرار گرفتن یا مطیع بودن وجود داشته ، پس همیشه نیز در چنین شرایطی و موقعیتی نیز احساس راحتی می کنیم. هر چقدر هم چنین شرایطی نا سالم باشد، اغلب افراد به دنبال خلق موقعیت هایی هستند که در آن بزرگ شده اند. و تمام تسلیم شدن در واقع تکرار الگوهای کودکی می باشد ئ نسبت به تغییر احساس نا امیدی می کنیم .

فرار یا اجتناب:

بر اساس روانشناسی ازدواج با رویکرد فرار از فکر کردن به طرحواره هایمان اجتناب می کنیم و سعی می کنیم آن را از ذهنمان خارج کنیم و از حس کردن ان نیز فراری هستیم و زمانی که احساسات بروز پیدا می کند، آن ها را سرکوب می کنیم . پرخوری کردن، مصرف مواد مخدر، وسواس نسبت به پاکیزگی، اعتیاد به کار و شغل خود و ... از نشانه های آن است. و در کل از ورو به موقعیت هایی که این احساس را در ما ایجاد کند دوری می کنیم. بسیاری از افراد از همه ی موقعیت هایی که در آن ها احساس آسیب پذیری و رنجش باشد، فرار می کنند و این امری طبیعی است. زمانی که طرحواره ها یا همان تله های زندگی شکل می گیرد، غرق در احساسات منفی می شویم و احساساتی نظیر غم، شرمندگی، اضطراب و خشم در ما ایجاد می شودو ناچاریم که از آن ها فرار کنیم و نمی خواهیم با آن چه حقیقتا احساس می کنیم  رو به رو شویم. زیرا که حس کردن برای ما ناراحت کننده است. و نکته‌ی منفی آن این است که هرگز موفق نخواهیم شد و نمی توانیم به آن غلبه کنیم و به همان رفتارهای خودشکنانه و نابودگر ادامه می دهیم و به این روش در کوتاه مدت احساس رنجش نداریم اما در طولانی مدت از عواقب ناشی از آن رنج خواهیم برد.

جبران افراطی:

بر اساس مطالعات مشاوره خانواده خوب زمانی که جبران افراطی می کنیم، سعی داریم تا از طریق قانع کردن خود و دیگران که مخالف آنچه می گویند، صحیح است به جبران طرحواره می پردازیم. به گونه ای فکر، احساس و عمل می کنیم که گویا خاص، برتر، بی نقص یا عاری از خطا هستیم. و به شکل نا امیدانه پشت این نقاب مخفی شده ایم و این جبران گسترش پیدا می کند زیرا که چاره ای برای بی ارزشی، مورد انتقاد واقع شدن و تحقیر شدن ارائه می دهد و راهی برای فرار از آسیب پذیری ها می باشد اما زمانی که این جبران افراطی بیشتر شود، نتیجه معکوس می دهد و به خودمان آسیب می رساند. چنین افرادی خود را از طریق قرار دادن خودشان در موقعیت هایی که ستایش دیگران را به همراه دارد بر این احساس نا کارامدی غلبه می کنند و به دست آوردن چنین ستایشی در واقع تلاش برای جبران احساس بی ارزشی است. این کار ما را سرگرم بی نقص جلوه دادن خودمان می کند و اصلا به این توجه نمی کنیم که در این مسیر ممکن است اطرافیانمان را برنجانیم. این شیوه ما را از داشتن روابط صمیمانه باز می دارد و حس اطمینان خود را از دست می دهیم و آسیب پذیر می شویم و یاد نمی گیریم که بر نقص های خود غلبه کنیم و مسئولیت شکست هایمان را به عهده نمی گیریم

سخن آخر:

باید یاد بگیریم تا برای غلبه بر طرحواره های زندگیمان و رسیدن به سلامت دوباره ، این شیوه‌های غلبه را تغییر دهیم و برای این که بتوانید به شکل موثر با طرحواره های زندگیتان روبه رو شوید با بهترین مرکز روانشناسی در ارتباط باشید.

نویسنده : پریا موسوی

تلفن :          

22593216

22795735

آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی