در برخی موارد رابطه با مشکلاتی رو به رو می شود و زوجین ممکن است توانایی حل کردن و مدیریت نداشته باشند و به مرزی برسند که دیگر ادامه رابطه امکان پذیر نباشد و جدایی را برای رابطه شان در نظر بگیرند.
در برخی موارد رابطه با مشکلاتی رو به رو می شود و زوجین ممکن است توانایی حل کردن و مدیریت نداشته باشند و به مرزی برسند که دیگر ادامه رابطه امکان پذیر نباشد و جدایی را برای رابطه شان در نظر بگیرند. اما در موارد دیگر رابطه را می توان نجات داد و شرایطی را ایجاد کرد که امکان بهبود و اصلاح رابطه و به عبارتی ارزش بازگرداندن شرایط مناسب برای رابطه وجود دارد. در ادامه به مواردی که در آن ها می توان رابطه را اصلاح کرد و ادامه داد اشاره می کنیم.
اول) یکنواخت شدن رابطه:
طبق نظر روانشناس متخصص ازدواج بسیاری از رابطه ها به دلیل از بین رفتن جذابیت زوجین برای یکدیگر به جدایی ختم می شود. زیرا که در رابطه به مرور زمان اشتیاق از بین می رود و هر عامل جزئی بهانه ای برای جدایی می شود. در اوایل رابطه به دلیل ترشح بیش از حد برخی هورمون ها افراد شور و اشتیاق زیادی را تجربه می کنند اما با مرور زمان این حالت به میزان طبیعی می رسد. اگر که زوجین با این دوره ها آشنایی داشته باشند بهتر می توانند رابطه و خود را و زمان وقوع ایجاد این حالت طبیعی را شناسایی نند و برای حفظ سلامت رابطه و عشقشان مهارت ها و فعالیت های جدیدی را انجام دهند و برای حفظ عشق خود تلاش کنند و این نیازمند تلاش دوسویه می باشد اما اگر زوجین این مراحل را نشناسند و با رفتارهای اشتباه بیشتر از هم فاصله بگیرند رابطه را به سمت خطرناکی پیش خواهد برد. برای از بین بردن احساس یکنواختی و تکراری بودن در رابطه و برای گرم نگه داشتن شعله عشق هر دو طرف باید به یک اندازه تلاش کنند.
دوم)تصمیم عجولانه برای جدایی:
برخی از افراد از سر غرور و یا لجبازی ممکن است که تصمیم عجولانه و غیر منطقی برای جدایی بگیرند. در چنین شرایطی افراد به جای حل کردن مشکلاتشان و بدن هیچ تلاشی جدایی را انتخاب می کنند. این افراد بعد از این که هیجاناتشان کاهش پیدا کرد و مدتی به همدیگر زمان دادن می توانند دوباره برای بازگردان رابطه و برطرف کردن سوءتفاهمی که پیش آمده تلاش کنند و آن ها را حل کنند و به رابطه ادامه دهند.
سوم)بر طرف شدن جدایی:
طبق نظر مشاور خوب خانواده برخی از زوجین به دلیل کار، تحصیل، نقل مکان و.... از یکدیگر به اجبار جدا مانده اند و شرایط دشواری را تحمل می کنند اما این زوجین بعد از تمام شدن این فاصله و شرایط دشوار و ایجاد شرایط مناسب می توانند به رابطه خود ادامه دهند.
چهارم) نبود خشونت عاطفی و فیزیکی:اگر که در رابطه تان با خشونت و سوء استفاده فیزیکی همراه بوده و شریک زندگی تان به خواسته های عاطفی و نیاز های اساسی شما پاسخ نمی دهد و احترام از بین رفته باشد ادامه دادن رابطه کار درستی نیست و بسیار خطرناک خواهد بود. اما اگر در رابطه همواره احترام و حرمت ها حفظ شده است و حد و مرز ها رعایت شده باشد می توانید به ادامه دادن رابطه و ایجاد شرایط بهتر تلاش کنید.
پنجم) بهتر شدن احساسات:
طبق مطالعات مشاوره تخصصی روانشناسی به دلیل فشارهای ناشی از مشکلات رابطه تان ممکن است که احساسات شما دستخوش تغییراتی شده باشد برای مثال فکر کردن های منفی، اشک ریختن های مکرر و احساساتی شدن و از دست دادن توانایی برای صحبت کردن منطقی و .... اما زمانی که بتوانید به احساسات خود مسلط شوید و تحت کنترل داشته باشید و بهبود یافته باشید یعنی آمادگی برای بازسازی و ادامه رابطه را دارا می باشید. افرادی که هیجانات خود را نمی شناسند ، اغلب در ابراز آن با مشکل مواجه هستند البته کسانی هم هستند که احساسات خود را می شناسند و از آن آگاه هستند اما آن ها یز در ابراز آن با مشکل مواجه هستند. نا توانی در ابراز هیجانات منفی مانند خشم، اضطراب و تزس و غم می تواند برای جسم و روان بسیار زیانبار باشد. بهترین راه برای ابراز هیجانات منفی استفاده از صحبت کردن است. و زمای که احساس آمادگی داشتید می توانید مشکلات خود را با شریک عاطفی تان حل کنید.
ششم) درس گرفتن از گذشته:
همهی افراد در زندگی شان اشتباهاتی را مرتکب می شوند. و ممکن است که برخی از رفتار ها و عملکردهای اشتباهتان باعث جدایی خواهد شد. اگر که این رفتارهای اشتباه خود را شناسایی کنید و به خود آگاهی رسیده باشید می توانید در جهت رفع کردن رفتارهای نادرست خود و اصلاح آن ها اقدام کنید. و بعد از یادگیری مهارت های ارتباطی و رفتار های صحیح می توان به ادامه دادن رابطه امیدوار بود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران مراکز مشاوره حرفه ای در ارتباط باشید.
نویسنده : پریا موسوی
تلفن :
22593216
22795735
آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم