شما به عنوان پدر و مادر به روش های مختلفی می توانید تربیت فرزندان خود را در دست بگیرید اما یکی از این روشها این است که می توانید با آن ها مذاکره کنید.
شما به عنوان پدر و مادر به روش های مختلفی می توانید تربیت فرزندان خود را در دست بگیرید اما یکی از این روشها این است که می توانید با آن ها مذاکره کنید. قبل از هر کاری باید بررسی کنید که با چگونه شخصیت هایی رو به رو هستید. این گونه متوجه می شوید که چه نوع مذاکره ای را در پیش بگیرید. در ادامه توضیحات بیشتری در این مورد داده می شود.
بر اساس مطالعات مشاور روانشناسی در مذاکرات بر سر روابط باید احترام را حفظ کنید در خانواده های نا کارآمد ممکن است پدر و مادر و فرزندان خود را دشمن هم بدانند و خشم، هیجان های تند و احساسات و عواطف به شکل انفجاری خود را نشان دهند. در چنین محیط هایی به این موضوع توجه نمی شود که والدین و فرزندان باید عاشق یکدیگر باشند و به یکدیگر نیاز داشته باشند. زمانی که با فرزندان خود مذاکره می کنید نمی خواهید آن ها را مرعوب کنید زیرا رابطه شما یک رابطه بلند مدت است. و باید نسبت به احساسات اعضای خانواده حساس باشید و همیشه باید با رعایت همه اصول مذاکره کنید تا حرمت نفس فرزندتان آسیب نبیند. در یک گفتگوی موفق با فرزندتان ، باید هر دو طرف به دنبال راه حل بگردید زیرا این گونه هر دو طرف در قبال راه حل احساس مالکیت می کنید. وقتی مذاکره به انتها می رسد هر دو طرف وقتی به نتیجه فکر می کنید باید به این نتیجه برسید که نکته مهم مورد علاقه شما در این گفتگو لحاظ شده است. برای این که موثر عمل کنید.
در مذاکره کردن تردید نکنید.
طبق نظر مشاور ازدواج خوب بسیاری از والدین و فرزندان آن ها از این که پشت میز مذاکره بنشینند اکراه دارند که علت را باید در شکست های مذاکرات قبلی دانست. اگر مذاکرات قبلی در شرایطی مطلوب برقرار نشده باشد، ممکن است برای نشستن به مذاکره با هم اکراه داشته باشند. نوع روش تربیت والدین شما و میراثی که با خود دارید در بسیاری از زمینه های روابط شما با فرزندانتان می تواند خودنمایی کند. این که چگونه این میراث می تواند روی نگرش شما در زمینه مذاکره با فرزندتان تاثیر بگذارد به این صورت است که اگر مذاکرات دوران کودکی شما با پدر و مادرتان همراه با برخورد بود سعی کنید از داشتن برخورد با فرزندتان رابطه بهتری داشته باشید. و تسلیم این فرایند نشوید و آن را به شرایط بهتری تبدیل کنید.
روشن شدن هدف:
مطالعات بهترین مشاوره خانواده نشان می دهد که اتفاقی است که برای همه ما روی داده است وقتی در مورد فرزندمان می گیریم، اغلب چرایی موضوع را با آن ها در میان نمی گذاریم. و از سوی دیگر این را می دانیم که بچه ها به دنبال یک چرا هستند. ولی کار درست این است که چرا به فرزندتان انتقال دهید. باید دلایل زیربنایی تصمیمات خود را به اطلاع آن ها برسانید. این گونه قوانین و مقررات شما پایه و اساس محکم تری پیدا می کند. هر چقدر که دلایل تصمیمات خود را بیشتر به فرزندان منتقل کنید و هر چه بیشتر به آن ها توضیح دهید، تعارض و اختلاف کمتری بروز می کند.
چه کنیم که فرزندمان از اعتماد به نفس بیشتری برخوردار باشد؟
فرایند مذاکره و گفتگو می تواند به فرزند شما اعتماد به نفس بیشتری بدهد تا احساس امنیت خاطر و تعلق کند. این گونه فرزند شما در موقعیتی قرار می گیرد که احساس قدرت بیشتری کند.
اقدامات مهم برای مذاکره موفق چیست؟
زمینه اختلاف را تعدیل کنید. زیرا که بسیار مفید است که ابتدا آن چه را دو طرف درباره اش توافق دارد شناسایی کنید. گاهی تصور می کنیم که نظراتمان به کلی با نظرات طرف دیگر مغایرت دارد. با شناسایی کردن این که در چه زمینه هایی می توانید نظرات مشترک داشته باشید، پیوندی میان شما و فرزندتان برقرار می شود.
ببینید فرزندتان در اصل چه خواسته ای دارد و منظورمان این نیست که ببینید فرزندتان چه کار می کند و چه کار نمی کند . موضوع خواسته فرزند شما است. و در این زمینه سعی کنید تا به توافق برسید. سعی کنید که به حد وسط برسید. هر دو طرف هم فرزند و هم والدین باید نسبت به خواسته شان کوتاه بیایند.
درباره توافق به دست آمده صریح و مشخص باشید. اگر به شدت معتقدید که کاری باید صورت بگیرد، آن را دقیقا با فرزندتان در میان بگذارید و برای او موضوع را به خوبی تشریح کنید. توافق های اولیه را با عبارات کوتاه و توافق های بعدی را با عبارات بلند تر مطرح کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تربیت فرزند و فرزند پروری با مراکز مشاوره خوب نظیر انتخاب نو در ارتباط باشید.
نویسنده: پریا موسوی
تلفن :
22593216
22795735
آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم