کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو
آدرس: تهران، بلوار کاوه، بالاتر از دولت، نبش اخلاقی غربی، پ29، واحد6 ، ط3
تلفن: 22593216
ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره
مشاوره ازدواج
مشاوره خانواده
مشاوره کودکان
مشاوره نوجوانان
مشاوره فردی
مشاوره تحصیلی
مشاوره شغلی
مشاوره طلاق
مشاوره خیانت
درمان افسردگی
درمان وسواس
درمان اضطراب
درمان استرس
روانپزشکی
روانکاوی
نوروفیدبک
بیوفیدبک یا بایوفیدبک
کارگاه روانشناسی
تور روانشناسی

بایگانی

در ارتباط دو نفره و یا در میان یک جمع بیش از این که شروع به حرف زدن کنید باید از مطلب مورد نظر آگاهی کامل داشته باشید

در ارتباط دو نفره و یا در میان یک جمع بیش از این که شروع به حرف زدن کنید باید از مطلب مورد نظر آگاهی کامل داشته باشید و بدانید که چه می خواهید بگویید و چه مواردی را قصد مطرح کردن دارید و برای همه چیز جواب قانع کننده داشته باشید. در غیر این صورت دچار پریشان گویی و پریشان فکری خواهید شد و به در نهایت به شخصیت خود آسیب خواهید رساند. اما اگر که یاد بگیرید چگونه سنجیده و مناسب حرف بزنید از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری خواهد شد.

فقط به خاطر این که نشان دهید حضور دارید حرف نزنید.

طبق نظر روانشناس خوب یکی از موارد نشاندهنده ی نتیجه ارتباط شما شیوه ی آغاز کردن صحبتتان است. و با خودتان صادق باشید که زمانی که می خواهید چیزی را مطرح کنید قبل آن به جمله هایتان فکر می کنید؟ در بیشتر موارد مردم از این کار غفلت می کنند ولی با این کار از تنش روحی، اتلاف وقت و پریشان گویی و ..... جلوگیری خواهیم کرد. اگر که پرسش های زیر را قبل صحبت کردن از خود بپرسید موفق تر خواهید بود.

چرا می خواهم در این زمینه صحبت کنم؟

صحبت در مورد این موضوع چه نتیجه ای به دنبال دارد؟

چگونه تا پایان این مکالمه را پیش خواهم برد؟

چگونه می توانم به بهترین شکل منظور خودم را بیان کنم تا تاثیر بیشتری بگذارم؟

با استفاده از این پرسش ها شما برای صحبت هایتان چارچوبی را تعیین کرده اید و از بروز بسیاری از مسائل و کم شدن کیفیت رابطه تان جلوگیری کرده اید.

چارچوب سخنان:

طبق مطالعات بهترین مرکز مشاوره ازدواج قرار دادن چارچوب برای صحبت هایتان در 3 زمینه اهمیت دارد یکی از آن ها این است که حرفتان را در جهت نتایج دلخواهتان پیش می برید و با این کار از اتلاف وقت و ایجاد تنش روحی جلوگیری می کنید مورد دوم این است که انتظارات فرد دیگر را از گفتگو با توقعات خود همسو و هماهنگ می کنید و در اخر این که مطالب را به گونه ای به طرف مقابل منتقل می کنید که شنوندگان حاضر مطلب را بپذیرند و در مقابل حرف هایتان جبهه نگیرند یا رنجیده خاطر نشوند و یا بخش های عمده حرف هایتان را نادیده نگیرند. در واقع با ایجاد چارجوب انچه که باید بیان شود و یا نشود، مورد توجه قرار گیرد یا نگیرد را در بر می گیرد و کمک می کند تا شنوندگان به بخش هایی توجه کنند که اهمیت بیشتری دارد. هر بار که می خواهید حرفی را بزنید لحظه ای صبر کنید و موارد بالا را در آن اجرا کنید و اثر مثبت آن را در ارتباطتان ببینید.

چارچوب گفتگو چند نوع است؟

تاکید بر محدوده گفتگو، تاکید بر سوابق، تاکید بر مقصد، تاکید بر موضوع، تاکید بر حل مسئله، از چارچوب های گفتگو هستند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

با بیان کردن عبارت های ساده و واضح و روشن بیان کنید که چه مطالبی را قصد دارید مورد توجه قرار دهید. در واقع با این کار محدوده صحبت های خود را تعیین می کنید و فقط در آن خصوص حرف می زنید و بعد از آن رویدادهای کلیدی گفتگو را مرور می کنید و مقصودتان را از تشکیل جلسه بیان می کنید و از تطابق انتظاراتتان با طرف مقابل آگاه می شوید و تصویری کلی از اطلاعاتی که قصد دارید درباره اش صحبت کنید ارائه کنید و در نهایت به طبقه بندی مسائل و حل آن ها می پردازید. گفتگوهای خود را باید کوتاه و مختصر بیان کنید زیرا که شنونده صبر و تحمل نخواهد داشت و تمرکزش را از دست خواهد داد . همچنین سعی کنید که در خلال گفتگو و بحث به طرف مقابل بگویید که درباره چه چیزی صحبت خواهید کرد و موضوع بعدی در مورد چیست و این کار باعث می شود که طرف مقابل نیز بداند صحبنش را به چه موضوعی سوق خواهد داد و این کار در واقع کمک خواهد کرد تا از پرت شدن حواس طرف مقابل و همچنین ایجاد سوءتفاهم ها جلوگیری شود.

طبق نظر دکتر وسواس هر فردی می تواند با انتخاب دقیق کلمات، گشوده و صادقانه سخن گفتن و ایجاد ارتباط موثر و قرار گرفتن روی موضوع خاص روابطی رضایت بخش را داشته باشیم. البته مواردی که گفته شد نیازمند تمرین و تکرار زیاد است تا به عنوان عادت همیشگی در فرد ایجاد شود.

یکی از مواردی که برای سنجیده سخن گفتن لازم است گوش دادن فعالانه به حرف های دیگران است. ما بادی این نکته را در نظر بگبربم که که زمانی که فرد یدر حال صحبت کردن است به حرف های او توجه لازم را نشان دهیم به صورت کلامی و غیر کلامی این را نشان دهیم. و یکی از مواردی که گوش کردن فعال می تواند به همراه داشته باشد این است که وسط حرف دیگران نپریم و صحبت هایشان را قطع نکنیم تا مطلب های گفته شده فراموش شود و یا از موضوع اصلی فاصله گرفته شود و می توان گفت که گوش دادن فعالانه به حرف های دیگران و پاسخ دادن واضح و روشن بعد از تمام شدن صحبت های طرف مقابل ارتباط خوب و سازنده ای را به همراه خواهد داشت. برای کسب مهارت های بیشتر در زمینه مهارت های ارتباطی می توانید با مشاوران مطب روانشناسان در ارتباط باشید.

نویسنده: پریا موسوی

 

تلفن :          

22593216

22795735

آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی