وجود دلبستگی یکی از نیازهای مهم و اساسی برای هر کودکی است. به نواعی میتوان گفت که وجود این نیاز، موجب بقا و سلامت کودک می شود.
وجود دلبستگی یکی از نیازهای مهم و اساسی برای هر کودکی است. به نواعی میتوان گفت که وجود این نیاز، موجب بقا و سلامت کودک می شود. براساس اطلاعات بدست آمده از مشاور روانشناس و نگاه روانشناسان بزرگ مانند بالبی، برای سلامت کودک، باید به این موضوع توجه کرد و سلامت کودک و آینده او را تضمین کرد. اگر شما نیز به دنبال این هستید که چگونه دلبستگی ایمن در کودکتان ایجاد کنید، این مقاله می تواند براش ما مفید باشد، پس لطفا تا انتهای آن همراه باشید
با نوزاد خود صحبت کنید، بخندید و بازی کنید
اهمیت سرگرم کردن، بازی کردن، در آغوش گرفتن و به اشتراک گذاشتن شادی با نوزاد را نمی توان نادیده گرفت. لبخند، خنده، لمس و تعامل به اندازه غذا یا خواب برای رشد کودک مهم هستند. زبان بدن، لحن صدا و لمس محبت آمیز شما همه راه های مهمی برای برقراری ارتباط با کودک شما هستند. وقتی علائمی را مشاهده کردید که نشان می دهد کودک شما می خواهد بازی کند، سعی کنید آرام باشید و سپس از تبادل لبخند، چهره های بامزه و همزبانی شاد با کودک خود لذت ببرید. اسباببازیها، کتابها و موسیقی میتوانند نقطه شروع مفیدی برای بازی باشند، اما اغلب تنها چیزی که نیاز است فقط یک بازی با صدایی احمقانه است تا کودک شما را به تعامل دعوت کند. نوزادان با سیستم عصبی رشد نیافته می توانند خیلی سریع خسته شوند، بنابراین مراقب علائمی باشید که نشان می دهد کودک شما باید از بازی کناره گیری کند زیرا بیش از حد تحریک شده است. اگر احساس ناراحتی می کنید یا در مورد نحوه بازی با کودک خود مطمئن نیستید، به تلاش خود ادامه دهید. هر گونه ناراحتی یا خجالت باید زمانی که لذت تعامل با فرزندتان را تجربه می کنید از بین برود.
دلبستگی ایمن مستلزم این نیست که شما والدین «کامل» باشید
لازم نیست همیشه والدین کاملی باشید تا بتوانید با کودک خود پیوند برقرار کنید. فقط تمام تلاش خود را بکنید و اگر همیشه نمی دانید کودکتان چه می خواهد، نگران نباشید. آنچه دلبستگی را ایمن می کند، به جای ناایمن، کیفیت و پاسخگویی تعامل با کودک شما و تمایل به توجه و تعمیر سیگنال از دست رفته.
برای داشتن یک دلبستگی ایمن با نوزاد خود لازم نیست کامل باشید. تا زمانی که متوجه شوید که نشانه نوزاد خود را از دست داده اید و به تلاش خود ادامه می دهید تا بفهمید کودک شما به چه چیزی نیاز دارد، روند دلبستگی ایمن در مسیر خود باقی می ماند. در واقع، فرآیند فهمیدن قطع ارتباط بین شما و تلاش برای ترمیم آن ممکن است حتی رابطه شما با نوزادتان را تقویت کند.
بارها والدین بودن به عنوان سخت ترین شغلی که تا به حال انجام داده می شود، معرفی شده است. شگفت انگیز است که چگونه یک موجود کوچک می تواند به این همه کار نیاز داشته باشد. اما هیچ کس نمی تواند به طور کامل در 24 ساعت شبانه روز حضور داشته باشد و مراقب نوزاد باشد. هر والدینی به کمک و حمایت نیاز دارد تا بتواند آرام، آرام و درگیر بماند.
در فرآیند دلبستگی ایمن از پدران غافل نشوید
در خانوادههایی که مادر سرپرست خانه است و پدر در خانه میماند، برای پدر - به عنوان مراقب اصلی نوزاد - به همان اندازه مهم است که از نظر عاطفی با نوزادش ارتباط برقرار کند. براساس اطلاعات بدست آمده از روانشناسی ازدواج چندوظیفه ای که برای مراقبت از نوزاد لازم است در حالی که همزمان از نظر عاطفی با نوزاد ارتباط برقرار می کند، می تواند برای پدران سخت تر باشد (اطلاعات به راحتی در قسمتی از مغز که به عنوان جسم پینه ای در زنان شناخته می شود منتقل می شود و انجام چند کار با این ماهیت را آسان تر می کند). با این حال، با کمی تلاش بیشتر، پدران همچنان می توانند به همان نتایج دست یابند.
پدران، به عنوان مراقبان اصلی کودک خود، می توانند فعالیت هایی را به اشتراک بگذارند که شامل موارد زیر است:
با شیشه به بچه شیر دهید. به عنوان یک پدر، میتوانید با نگاه کردن به چشمهای کودک، لبخند زدن و صحبت کردن، پیوند خاصی با نوزاد خود در هنگام شیر دادن و تعویض پوشک ایجاد کنید.
صحبت کردن، خواندن یا آواز خواندن برای کودک. حتی اگر کودک شما حرف های شما را نمی فهمد، شنیدن صدای آرام و اطمینان بخش شما امنیت را به شما منتقل می کند.
بازی peek-a-boo و انعکاس حرکات کودک شما.
تقلید صدای ناله و صداهای دیگر کودکتان.
کودک خود را تا حد امکان در آغوش بگیرید و لمس کنید. میتوانید با استفاده از کریس نوزاد، کیف یا قلاب جلویی در طول فعالیتهای روزانه، کودک را نزدیک نگه دارید.
اجازه دهید کودک بافت های مختلف صورت شما را احساس کند.
چالشهایی در والدین که میتوانند بر دلبستگی ایمن تأثیر بگذارند
والدینی که خودشان پیوند دلبستگی ایمن را در دوران نوزادی تجربه نکردند ممکن است در برقراری ارتباط عاطفی با نوزادشان دچار مشکل شوند. چالشهای دیگری که میتوانند مانع از برقراری ارتباط با کودک شوند عبارتند از:
افسردگی، اضطراب یا سایر مشکلات عاطفی.
مشکلات مواد مخدر یا الکل.
سطوح بالای استرس (از مشکلات مالی، عدم حمایت، کار بیش از حد و غیره).
تاریخچه کودکی آزاردهنده، نادیده گرفته شده یا آشفته.
زندگی در محیطی ناامن.
عمدتاً خاطرات منفی از تجربیات دوران کودکی شما.
سخن پایانی
امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر ویژگی هایی که در بالا گفته شد، برای شما آشنا است؛ یکی از بهترین و امن ترین کارها، مراجعه به مرکز مشاوره است که بسیار کمک کننده است. یکی از کلینیک های بسیار خوب در این زمینه مرکز مشاوره انتخاب نو است. حضور یک درمانگر در سختی ها مانند یک نور، می تواند راهنمای زندگی شما باشد و شما از تاریکی به سمت نور هدایت می کند. اگر زندگی شما هم اکنون در سربالایی قرار دارد، سخت نگیرید و به خود فرصت بهبود دهید. نیاز به دلبستگی از مهم ترین نیازهای در یک کودک است، پس لطفا آن را جدی بگیرید و تلاش کنید تا برای ایجاد یک پیوند سالم بین کودک و خودتان، کمک بگیرید و از حمایت دیگران استفاده کنید. حضور و بودن یک روانشناس می تواند بسیار کمک کننده باشد. پس لطفا فکر نکنید که همه کار را خودتان تنهایی باید انجام دهید.
نویسنده : محدثه بیاتی
تلفن : 22593216 – 22795735
آدرس : قیطریه – بلوار کاوه جنوب – نرسیده به خیابان دولت – نبش کوچه اخلاقی غربی – پلاک 29 – طبقه3