تحقیقات مرکز مشاوره خانواده نشان می دهد که عوامل متعددی بر روی سلامت و بهداشت روان انسان ها تاثیر می گذارد که با وجود جدا نبودن اثرات متقابل عوامل فردی و محیطی عوامل فردی شامل ژنتیک و فیزیولوژی، جنسیت باور ها و اعتقادات فردی، داشتن مهارت های زندگی و ... است.
تحقیقات مرکز مشاوره خانواده نشان می دهد که عوامل متعددی بر روی سلامت و بهداشت روان انسان ها تاثیر می گذارد که با وجود جدا نبودن اثرات متقابل عوامل فردی و محیطی عوامل فردی شامل ژنتیک و فیزیولوژی، جنسیت باور ها و اعتقادات فردی، داشتن مهارت های زندگی و ... است. و محیطی و عوامل فرهنگی ، اجتماعی، اقتصادی، محیط خانوادگی و .... موثر بر سلامت روان وجود داشته و از سوی دیگر وجود بیماری های قلبی، اضطراب، افسردگی، موقعیت های در آمد پایین، استرس زیاد، آموزش محدود، وجود تبعیض جنسیتی، سبک زندگی ناسالم و .... که ممکن است اثر متقابلی بر شدید کردن اثرات رفتار و سلامت داشته باشند.
آیا کسی که مبتلا به اختلال روانی نیست از بهداشت روانی برخوردار است ؟
طبق نظر مشاور قبل از ازدواج در زندگی هر کسی بسیاری از تعارض ها ، ناراحتی ها و نج ها و نا کامی هایی وجود دارد . برای مثال در نوجوانان رفتار های زود گذری وجود دارد که در مراحل رشد خود را نشان می دهد و هیچ کدام از آن ها نمی توان به عنوان اختلال و بیماری روانی تشخیص داد . بلکه رفتار هایی هستند که نوجوان برای رسیدن به استقلال و تثبیت خود و هویتش نشان می دهد . بنابراین می توان گفت که فردی که بیمار روانی نیست از بهداشت روانی کامل برخوردار نمی باشد.
ارتباط با افراد مناسب:
انسان موجودی نیازمند روابط اجتماعی می باشد و غافل شدن از آن افسردگی ، انزوا و بسیاری از موارد دیگر را به همراه خواهد داشت . در کنار آن ارتباط با افراد مناسب فرد بهتر خواهد بود و در جهت سلامت روان فرد تاثیر مثبتی دارد ولی همنشینی با افراد نا مناسب می تواند تاثیر کاملا بالعکسی را ایجاد کند . به همین دلیل افراد مناسب را برای ارتباط انتخاب نمایید.
مقابله با ناراحتی ها و مشکلات به شیوه ی صحیح:
مرکز مشاوره تاکید می کند که زندگی با پستی و بلندی های زیادی همراه می باشد و نمی توان وجود آن را انکار کرد و در زندگی هر فردی دیده می شود . این تغییرات و مشکلات باعث افت سلامت روان می شود ولی اگر سازگاری و انعطاف خود را در مقابل این تغییرات بالا ببریم و شیه ها و مهارت های لازم برای مقابله با ناراحتی ها و مشکلات را یاد بگیریم و واکنش بهتری را نشان خواهیم داد و در نتیجه در مقابل این فشار ها و ناراحتی ها کمترین آسیب به سلامت روان وارد خواهد شد.
ورزش کردن:
مطالعات مرکز مشاوره خانواده نشان می دهد ورزش کردن از بیماری قلبی پیشگیری می کند و می توان گفت که ورزش کردن به سلامت روانی انسان ها کمک می کند و خود پنداره ی آن ها را اصلاح کرده و اضطراب و افسردگی آن ها را کم می کند . تحقیقات نشان می دهد که فعالیت های شدید و متوسط بدنی ، فواید جسمی و روانی زیادی دارد . بعضی از افراد ، ورزش های سخت و فشرده را دوست دارند و عده ای هم ورزش های روزانه آرام را دوست دارند . لذت و شیرینی ورزش در کنار فواید آن باعث شده که ورزش یکی از مهم ترین کار های زندگی ما انسان ها شود . با کم کردن میزان تماشای تلویزیون و کنار گذاشتن عذر و بهانه ها و بالا بردن اطلاعات در خصوص ورزش می تواند سبک زندگی بهتری ایجاد کند.
تغذیه سالم:
طبق نظر مشاور قبل از ازدواج چاقی مشکل جدی در دنیای امروز می باشد و از سوی دیگر ، لاغر شدن می تواند بر آدم هایی که اضافه وزن ندارند تاثیرات مخربی بگذارد . اختلال های خوردن نظیر کم خوری عصبی و پرخوری عصبی از مواردی است که در میان نوجوانان و جوانان افزایش یافته است .
چنین مواردی نیازمند درمان هستند تا سلامتی جسمانی افراد نیز دچار مشکل نشود اما آن چه که بین همه ی افراد اهمیت دارد استفاده از وعده های غذایی متعادل می باشد یعنی افراد باید در انتخاب دقیق غذاهایی که در کنار کالری ، مواد غذایی مناسبی به بدن ما می رسانند و برنامه غذایی معقول تمام مواد مورد نیاز بدن یعنی چربی ، کربوهیدرات ها ، پروتئین ها ، ویتامین ها ، مواد معدنی و آب را تامین می کند . رژیم غذایی معقول و متوازن نه تنها انرژی بیشتری تامین می کند ، بلکه فشار خون را پایین آورده و خطر مبتلا شدن به بسیاری از بیماری های سخت را کم می کند.
همه ی مواردی که در بالا گفته شد به شکل موثری در بهبود سلامت روحی و روانی و جسمی فرد بسیار موثر واقع خواهد شد زیرا که موارد گفته شده همان طور که مطرح شد با مشکلات روانی در ارتباط هستند و رعایت کردن هر یک از موارد می تواند در سلامت روانی فرد موثر واقع شوند.برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز مشاوره در تماس باشید.