نیاز به شنیده شدن و پاسخ گرفتن ، خواسته ای است که همواره نا کام می ماند
نیاز به شنیده شدن و پاسخ گرفتن ، خواسته ای است که همواره نا کام می ماند . بر اساس مشاوره آنلاین این روز ها همه گله مند هستند که اطرافیانشان به آن ها گوش نمی دهد و به گفته هایشان توجه ندارد . حتی دوستی ها هم که اغلب برای همدلی شکل می گیرند از این آسیب بر کنار نمانده اند . ما که در میان نزدیکان خود مورد بی توجهی قرار می گیریم ، انتظار نداریم در محافل عمومی مورد توجه و احترام قرار بگیریم و اساسا به آن خو کرده ایم . وقتی غفلت هر چند به نظر کوچک باعث رنجش می شود بی توجهی به مسائل ضروری چه اثری را به همراه خواهد داشت .
طبق نظر مشاور تلفنی گوش دادن عملی است که از فرط تکرار برایمان عادی می شود و متاسفانه اکثر ما فکر می کنیم که شنونده ی خوبی هستیم . وقتی در مورد هیجان ها مورد بی توجهی قرار می گیریم ، برای مثال زمانی که با هیجان و اشتیاق به والدین خود زنگ می زنید تا خبری را مژده دهید اما می بینید که آن ها تمایلی به حرف زدن با شما ندارند ، سرخورده می شوید . اگر این بی توجهی از طرف فردی باشد که در زندگی ما جایگاه خاصی دارد و انتظار داریم که به ما اهمیت دهد . ناراحت کننده خواهد بود .
بعضی از افراد ظاهرا به گفته های ما گوش می دهند اما در واقع توجهی به آن ندارند . آن ها با نگاه کردن به این سو و آن سو و یا عقب و جلو رفتن در جای خود ، بی توجهی خود را لو می دهند . اگر حتی این نشانه ها هم در کار نباشد ، متوجه می شویم که آیا طرف مقابل واقعا به صحبت ما گوش می دهد یا نه . وقتی رابطه ای ارزش خاصی برای ما دارد و برایمان مهم است که ما را درک کنند ، بی توجهی طرف مقابل واقعا دردناک است . البته پس از مدتی یاد می گیریم نقش ادم های بالغ و رشد یافته را بازی کنیم و این بی توجهی و درک نشدن ها را نادیده بگیریم و این بهایی است که برای کنار آمدن با زندگی می پردازیم . اما گاهی خشم و رنجش و ناراحتی ناشی از بی توجهی ، چنان است که روابط را بر هم می زند .
گوش دادن یعنی توجه کردن ، علاقه نشان دادن ، اهمیت دادن ، دل دادن ، ابراز احساسات کردن ، تصدیق کردن و ...... و درک کردن . گوش دادن چنان با زندگی ما قرین است که اغلب متوجه آن نیستیم و درواقع اهمیت آن را در نمی یابیم و معمولا تا مورد بی توجهی قرار نگیریم اهمیت آن را درک نمی کنیم . با این حال ، همه ی ما ممکن است کمابیش تجربه هایی داشته باشیم که اهمیت این موضوع را به ما نشان می دهد .
طبق گفته ی سکس تراپیست حرف زدن و گوش دادن ارتباط منحصر به فردی را ایجاد می کند که در آن گوینده و شنونده مرتب نقش خود را با یکدیگر عوض می کنند و با هم به رقابت می پردازند .گاه واژه ها از فرط استعمال ، معنای حقیقی خود را از دست می دهند . شاید بتوان گفت که واژه همدلی نیز از این دسته است . گوش دادن همدلانه مثل خواندن دقیق شعر است . درک عمیق شعر مستلزم گرفتن معنای واژه ها و توجه به مفهومی است که در آن قرار گرفته است .
گوش کردن در زندگی مشترک :
گوش سپردن به همسر واقعا کار دشواری است و واکنش راحت تر این است که فاصله بگیرید و توجه نکنید ، اما گوش دادن مهم ترین مهارت ارتباطی است که باعث صمیمیت می شود و آن را حفظ می کند . طبق نظر مشاوران مراکز روانشناسی وقتی خوب گوش می کنید احساس همسرتان را بهتر درک می کنید و با او هماهنگ می شوید و از ارتباطتان بیشتر لذت می برید و بدون ذهن خوانی دلیل هر حرف یا عمل همسرتان را می فهمید . گوش کردن در واقع تعهد و تعریف و تمجید است و درواقع تعهدی برای درک و همدلی ، کنار گذاشتن علایق و نیاز ها و پیشداوری ها و در نظر گرفتن ارتباطتان از دید همسرتان است . در واقع با گوش کردن به همسرتان می گویید که من به تو اهمیت می دهم و می خواهم بدانم که چه فکر و احساس و نیازی داری . و به همین دلیل یادگیری این مهارت در زندگی مشترک بسیار ضروری است و در ایجاد رابطه ای موفق و پایدار نقش ویژ ای دارد و عدم اهمیت به آن پایان خوشی را به همراه نخواهد داشت . در واقع با تمرین ارتباط دو طرفه که در آن گوینده و شنونده وجود دارد می توان آن را تقویت کرد و اثر مثبت آن را در زندگی مشترک دید .
نویسنده : پریا موسوی
تلفن :
22593216
22795735
آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم