کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، مشاوره کودک و نوجوان ، زوج درمانی و ...

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو
آدرس: تهران، بلوار کاوه، بالاتر از دولت، نبش اخلاقی غربی، پ29، واحد6 ، ط3
تلفن: 22593216
ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره
مشاوره ازدواج
مشاوره خانواده
مشاوره کودکان
مشاوره نوجوانان
مشاوره فردی
مشاوره تحصیلی
مشاوره شغلی
مشاوره طلاق
مشاوره خیانت
درمان افسردگی
درمان وسواس
درمان اضطراب
درمان استرس
روانپزشکی
روانکاوی
نوروفیدبک
بیوفیدبک یا بایوفیدبک
کارگاه روانشناسی
تور روانشناسی

بایگانی

 برخی از موارد تعیین کننده هستند که فرد را برای ازدواج آماده می سازند.

 برخی از موارد تعیین کننده هستند که فرد را برای ازدواج آماده می سازند که این موارد عبارت اند از : سن، مدت آشنایی فرد با یکدیگر، میزان تجربه اجتماعی و ارتباطات، انگیزش افراد برای ازدواج، آمادگی و اشتیاق برای دادن مسئولیت های ازدواج، آمادگی افراد برای ارتباط جنسی، استقلال هیجانی افراد، سطح آرزوها و سطح تحصیلات، شغل، ویژگی های شخصیتی، تاثیر خانواده،حمایت از سوی اطرافیان، نگرش فرد نسبت به تنهایی جذابیت فیزیکی و .... می باشد. در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

عوامل زمانی و سن:

سن، یکی از عوامل مهم در ازدواج است. تحقیقات مرکز مشاوره ازدواج ایرانیان نشان می دهد که سن بالاتر زوجین به هنگام ازدواج، احتمال موفقیت ازدواج را افزایش می دهد. زیرا که افرادی که سن بیشتری دارند، معمولا بلوغ هیجانی بالاتری دارند و شغل و درآمد آن ها بهتر است و آمادگی آن ها برای ازدواج بالاتر است. این دیدگاه وجود دارد که ازدواج در سنین پایین برای سلامتی مردان، زنان و فرزندان می تواند خطرناک باشد و پزشکان تاکید می کنند که پختگی فیزیکی پسر و دختر به عنوان پیش نیاز اصلی برای ازدواج می باشد.

تجربه اجتماعی:

افرادی که ارتباط های صمیمی محدود دارند یا از لحاظ اجتماعی منزوی هستند به احتمال کمتری ازدواج خوشحال کننده خواهند داشت. افرادی که برای ایجاد و حفظ روابط اجتماعی رضایتمندانه قبل از ازدواج و خارج از چهار چوب ازدواج، ناتوان هستند به احتمال کمتری قادرند ازدواج را پیش ببرند. همچنین در میان جوانانی که موقعیت اجتماعی و اقتصادی پایین تری دارند، احتمال ازدواج زودرس بیش تر و احتمال موفقیت ازدواج،کم تر خواهد بود. افلب نوجوانان می خواهند که از والدین خود جدا شوند و فرصتی برای رفت و آمد داشته باشند و به مکان های متفاوت بروند و دوستان جدیدی پیدا کنند و اگر قبل از ازدواج این موارد را نداشته باشند بعد از ازدولج افسوس خواهند خورد و مشکلاتی را خواهند داشت. از سویی مشارکت های اجتماعی به فرد کمک می کند تا افراد جدیدی را ملاقات کنند و مهارت های اجتماعی را توسعه دهد و بین آن ها موازنه برقرار کرد و توانایی سازگاری با دیگران را ایجاد کرد و همه ی مواردی که گفتیم برای ازدواج موفق لازم است.

آمادگی تحصیلی و شغلی:

بر اساس مطالعات مراکز مشاوره خانواده ایران ارتباط معنی داری بین وضع اقتصادی و اجتماعی، آرمان های تحصیلی و شغلی و سن ازدواج وجود دارد. هر چقدر آرمان های شغلی و تحصیلی جوانان، پایین تر باشد، احتمال وقوع ازدواج در سنین پایین، بیشتر است.   نوجوانانی که تحصیلات بالاتر از دبیرستان را ادامه نمی دهند ممکن است احساس کنند که تحصیلات آن ها تمام شده است و باید ازدواج کنند . این نکته آشکار است که افرادی که آرزوی داشتن تحصیلات بالاتر یا آموزش شغلی را دارند ازدواج را مانعی در دستیابی به اهداف خود در نظر می گیرند. و ازدواج را به تعویق می اندازند ولی اگر وضع اقتصادی و اجتماعی نوجوانان و والدین آن ها پایین تر باشد احتمال وقوع ازدواج در سنین پایین تر افزایش خواهد یافت. این افراد از استعداد و توانایی کمتری برخوردارند و به ندرت برای دستیابی به اهداف تحصیلی، ازدواج را به تعویق می اندازند. یکی از نتایج تاسف بار ازدواج زود هنگام این است که وقتی که اشخاص به طور نسبی فارغ از مسئولیت ها هستند این اختیار را دارند که رشته تحصیلی و یا شغل خود را تغییر دهند ولی اگر متاهل باشند مسئولیت های مالی متناسب با آن افزایش می یابدو حوزه ی انتخاب های فرد کمتر می شود. افرادی که مسئولیت تامین خانواده را به عهده دارند برای تغییر شغل، بازگشت به مدرسه و .. آزادی زیادی ندارند و اگر متاهل و مسئول تامیت هزینه های خانواده باشنذ و در سنین پایین ازدواج کرده اند و حتی بچه دارند تحرک شخصی را از بین می برند. مگر این که از سوی والدین خود کمک مالی دریافت کنند.

اجتماعی شدن:

طبق نظر روانشناس مشاور این بحث نیز در آمادگی برای ازدواج نقش دارد و ادراک جوانان از آمادگی برای ازدواج به طور وسیعی به وسیله ی قوانین و هنجار های اجتماعی تحت تاثیر قرار می گیرد. در حقیقت جوانان در هنگام ازدواج بیشتر به انتظارات اجتماعی و فرهنگی اهمست می دهند. والدین یکی از  موارد مهمی هستند که در هنگلم ازدواج والدین با آن ها ارتباط برقرار می سازند. زمان بندی اجماعی تاثیر مهمی را برای افراد دارد. این زمان بندی های اجتماعی در واقع انتظارات درجه بندی سنی برای رویداد های مهم زندگی مثل شروع کردن اولین شغل، ازدواج کردن، تولد اولین فرزند، خریدن خانه و بازنشستگی می باشد. به موقع بودن هر کدام از آن ها تاثیر بزرگی در عزت نفس فرد دارد و افرادی که از رویداد های زندگی خیلی عقب هستند تا اندازه ای دچار ناراحتی های روان شناختی می شوند . پیروی از زمانبندی های اجتماعی در اوایل بزرگسالی موجب اطمینان خاطر می شود زیرا که باعث می شود فرد به فعالیت های اجتماعی بپردازد و مهارت هایی را پرورش می دهد و آگاهی از خود و دیگران را بالا می برد . برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران بهترین مطب روانشناسی در ارتباط باشید.

نویسنده : پریا موسوی

تلفن :          

22593216

22795735

آدرس : خیابان دولت ، بلوار کاوه ، نبش اخلاقی غربی ، پلاک 29 ، واحد 6 ، طبقه سوم

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی